U Boru spreman punkt za imunizaciju, čekaju se vakcine

Punkt za imunizaciju protiv kovida-19 koji je grad Bor oformio u Klubu za stara lica (ulica Penzionerska broj 1) je spreman da primi one koji su se prijavili za vakcinaciju.

Prostor je opremljen neophodnom računarskom i medinskom opremom i napravljana je privremena lekarska ambulanta.

Nadležni kaži da je u Boru sve spremno za početak masovne imunizacije i da se u narednim danima očekuje da počne isporuka vakcina.

Direktorica Doma zdravlja u Boru dr Vesna Radosavljević kazala da je da su sitigla uputstva i protokoli za Fajzer-Biontek vakcinu, kao i za rusku i da se očekuje da uskoro stigne dokumentacija i za kinesku vakcinu.

Ona je rekla da se dolazak vakcine očekuje u narednim danima i da će građani biti obavešteni o početku imunizacije.

„Svi građani koji žele da prime vakcinu mogu da se prijave na portalu EUPRAVA i da po želji izaberu koju će vakcinu da prime. Mi smo juče i danas u epidemiološkoj službi i kod izabranih lekara upisivali građane koji žele da prime vakcinu. Njih ćemo da unesemo u infomacioni sistem eUprave i biće uredno pozvani, kao i svi ostali koji su se preko ovog servisa prijavili“, kazala je dr Radosavljević.

Građani će biti vakcinisani po prioritetima koje definiše Institut zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut” i u skladu sa dinamikom pristizanja doza vakcina za koje su se građani opredelili.

U Boru su već vakcinisani korisnici Doma za stare „Vila Katarina“ i zdravstveni radnici u kovid sistemu.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić kazao je da će grad uraditi sve što je neophodno kako bi vakcinu učinio dostupnu što većem broju Borana i pozvao građane da se prijave za vakcinaciju.

„Mi smo otvorili broj telefona na koji će moći da se prijave svi oni koji nisu vični modernim tehnologijama ili nemaju pristup internetu, a za meštane sela i one građane koji nisu u mogućnosti da dođu do ovog punkta biće organizovan prevoz“, kazao je Milikić.

Broj telefona Doma zdravlja u Boru na koji građani mogu da se prijave za vakcinaciju je 030/432-777, lokal 700.