U Boru uručena dečija auto-sedišta, kupljena od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje

U Gradskoj upravi u Boru danas su uručena dečija auto-sedišta i zaštitne kacige za motocikliste, sa ciljem unapređenja bezbednosti u saobraćaju.

Foto: Grad Bor

U prvoj ovakvoj akciji, koju su sproveli Grad Bor i Savet za bezbednost saobraćaja, pravo na novo auto-sedište ostvario je 61 roditelj ili staratelj.

Iz lokalne samouprave su kazali da će zbog velikog interesovanja akciju podele dečijih sedišta ponoviti i sledeće godine.

Foto: Grad Bor

Uslovi za učešće na konkursu podrazumevali su prebivalište jednog roditelja na teritoriji grada Bora, da dete u momentu podnošenja zahteva nema više od dve godine, posedovanje putničkog motornog vozila u vlasništvu jednog od roditelja, staratelja ili srodnika zajedničkog porodičnog domaćinstva (na istoj adresi), kao i posedovanje vozačke dozvole jednog od roditelja (staratelja).

Foto: Grad Bor

Podeljeno je i 30 zaštitnih kaciga za motorcikliste, dok će narednih dana poljoprivrednim proizvođačima biti uručeni ramovi za traktore.

Sredstva za nabavku dečijih auto-sedišta, kaciga i ramova za traktore obezbeđena su od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji grada Bora.

Osim ove akcije, tokom ove godine, realizovane su aktivnosti kao što su ugradnja usporivača saobraćaja, uređenje zona škola, opremanje odeljenja saobraćajne policije i druge.