U Boru zvanično počela grejna sezona

U Boru je danas zvanično počela grejna sezona i tim povodom je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima posetio pogone Javno komunalnog preduzeća „Toplana” Bor.

U prethodnom periodu obaveljene su tolpe probe, a od danas zvanično počinje grejna sezona, kaže gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i dodaje da će se narednih dana voditi računa o spoljnim temperaturama koje će još biti visoke.

„Svi veći problemi su otklonjeni u prethodnom periodu. Bilo je preko 170 proboja na vrelovodima, magistralnim vodovima jer je, nažalost, sistem star 40 godina kao i kotlovi. Cilj nam je da ove godine građani Bora osete bolje grejanje, mnogo bolju uslugu koju će nam pružiti Javno komunalno preduzeće „Toplana” koje će narednih dana voditi računa o spoljnoj temperaturi, tako da će tokom hladnih dana podizati temperaturu grejanja. Trenutno ljudi iz Toplane zagasuju kotlove zbog visokih spoljnih temperatura, ali i zbog samog energenta koji je vrlo kvalitetan i drži temperaturu”, ističe Milikić.

 

On je dodao da upravnici zgrada moraju da povedu računa o sistemima grejanja u zgradama jer tako nešto nije u nadležnosti Toplane.

Na zalihama u Javno komunalnom preduzeću „Toplana” ima 30 hiljada tona uglja koji je spreman za grejnu sezonu.