U četvrtak saslušanje osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za četvrtak je zakazano saslušanje Dejana D., prvoosumnjičenog za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora.

Saslušanje je Dejan D. nedavno tražio preko svog advokata, a zakazano je za 11. jul u 10 časova, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Dejan D. je u tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan J. devojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i telo bacili na deponiju. Drugi osumnjičeni za ovaj zločin Srđan J. je, sa druge strane, negirao te navode nedavno u tužilaštvu, dok se nakon hapšenja branio ćutanjem.

Pored Dejana D. i Srđana J., u ovom slučaju je osumnjičen i otac Dejana D. zbog sumnje da pomogao svom sinu da premesti telo devojčice. Dejan D. i Srđan J. se nalaze u pritvoru, dok je Radoslav D., otac osumnjičenog Dejana D. nedavno pušten da se brani sa slobode.

Rođeni brat Dejana D., Dalibor Dragojević je preminuo 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja. Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana J. i Dejana D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.
Telo devojčice još uvek nije pronađeno.

(Tanjug)