U duž glavne ulice u Boru počela zamena azbestnih cevi

Duž ulice Moše Pijade, borska javno-komunalna preduzeća započela su radove na zameni dotrajalih i prevaziđenih azbestnih cevi magistralnog vodovoda u dužine od oko 820 metara.

Direktor javno-komunalnog preduzeća Vodovod Bor, Goran Pavić je kazao da će ispod kolovoza u ulici Moše Pijade biti zamenjene azbestno-cementne cevi prečnika 350 santimetara, novim kvalitetnijim polietilenskim cevima prečnika 400 cm čime će korisnici dobiti zdraviju vodu.

„Postavljenjem novih i savremenijih cevi građani Bora i sam Vodovod imaće manje gubitke na ovom potezu. Borani će dobiti zdraviju i kvalitetniju vodu. Azbestno-cementne cevi koje sada menjamo su dosta stare, dostrajale su i njihov vek trajanja od 50 godina je istekao“, rekao je Goran Pavić.

„Ovom investicijom značajno ćemo smanjiti gubitak vode na vodovodnoj mreži i tako rešiti ovo višedecenijsko pitanje. Dosad smo završili sanaciju vodovodne i toplovodne, kanalizacione i atmosferske instalacione mreže u ovoj ulici, a pešačka zona je popločana kvalitetnim behaton pločama. Na jesen će početi i sadnja drveća, čime će za ovu godinu kompletan projekat biti okončan, dok za narednu planiramo uređenje donje strane šetališta, kao i kompletnog platoa ispred Doma kulture. Time će naš grad, po završetku ovih radova, dobiti jednu od najlepših ulica u ovom delu Srbije“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Dok traju radovi na zameni vodovodnih cevi zaustavljen je saobraćaj u ulici Moše Pijade od kružnog toka na „trećem kilometru“ do ukrštanja sa ulicom 7. juli.