U Fond PIO uplaćeno 4,4 milijardi dinara više od planiranog

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u Fond PIO zaključno sa 11. avgustom uplaćeno 4,4 milijardi dinara više od planiranog što znači da privreda bolje radi i da ima veći broj zaposlenih.

pio-bor

„To znači da je PIO Fond već sada povukao na ime dotacija 13, 8 milijardi dinara manje nego što je planirano i ako se ovako nastavi mi ćemo do kraja godine imati svega 35 odsto dotacija za penzije, a podsetiću vas da smo 2012. godine imali nivo dotacija od 48 odsto“, rekao je Vulin novinarima u Jagodini.

Kako je rekao, to je apsolutan dokaz da privreda bolje radi i da imamo više zaposlenih. Neki od njih su, dadao je došli iz sive zone zahvaljujući radu inspekcije, ali i značajnom broju novootvorenih radnih mesta.

aleksandar-vulin
Foto: Bor030 arhiva

Vulin je ponovio da se politika vlade kada je u pitanju socijalna zaštita neće menjati.

„To znači da ćemo se truditi da zadržimo postojeći nivo socijalnih prava i socijalnih davanja, a svakako tamo gde je moguće i povećamo“, rekao je Vulin.

Ministar je kazao da će se to ministartsvo truditi da poboljša život najstarijih i kvalitet domova u kojima oni borave.

Država Srbija je dovoljno bogata, kaže on, da može da obezbedi da u svakoj njenoj instituciji nivo usluga bude na najvišem nivou, kao i da je zato pokrenut proces licenciranja koji se privodi kraju.

(Tanjug)