U Gradskoj upravi Bora održan redovni sastanak sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica

U prostorijama Gradske uprave grada Bora održan je redovni sastanak predstavnika lokalne samouprave sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica.

Sastanku su ispred Gradske uprave prisustvovali gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, njegov zamenik Milivoje Janošević, pomoćnik Nikola Marić i član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Nenad Kračunović.

Cilj ovih sastanaka je, kaže gradončelnik Bora Aleksandar Milikić, razgovor o potrebama meštana u borskim selima.

„Mnogo toga je urađeno prethodnih godina kada je u pitanju razvoj putne infrastrukture, atarskih puteva, vodovoda, ali treba da čujemo od naših meštana šta je neophodno raditi dalje tokom ove, ali i naredne budžetske godine. Imali smo predloge kako da prevaziđemo neke probleme koji se tiču konkretno života naših meštana. Naredne godine nas očekuju veliki radovi u našim selima. Očekuje nas nastavak izgradnje vodovoda, izgradnja kanalizacije, veliki infrastrukturni projekti. Za 2023. godinu predviđeno je 250 miliona dinara za uređenje seoskih puteva. U oblasti poljoprivrede ćemo neke subvencije povećati sa 60 na 80 procenata kako bismo rasteretili naše meštane i na taj način ih stimulisali da se bave poljoprivredom”, istakao je Milikić.

Ovakvi sastanci su, kaže Dragi Čorboloković iz Mesne zajednice „Brestovac” za pohvalu jer se čuje glas i meštana seoskih mesnih zajednica.

„Rudarenjem smo sve više ugroženi, tako da treba smisliti adekvatan način za održavanje života i stvaranje što boljih uslova u selima kako bi deca ostala tu i vratila se. Imamo razumevanje lokalne samouprave i uvek kad smo imali neki problem javljali smo se opštini i rudniku i tako treba da nastavimo, da radimo zajednički i pomognemo jedni drugima”, smatra Čorboloković.

Danijel Petrović iz Mesne zajednice „Bučje” istakao je da je u poslednje vreme održano dosta sastanaka sa loklanom samoupravom sa kojom ova mesna zajednica ima dobru saradnju.

„Zajedno smo radili na velikim projektima kao što je vodovod, a i danas radimo na stadionu za veliki fudbal. Jedini problem je sa kompanijom Ziđin jer smo nedovoljno informisani o prostornom planu i budućnosti našeg sela”, kaže Petrović.

U narednom periodu, kako je najavljeno iz Gradske uprave, ovakvi sastanci će se održavati jednom mesečno.