U Gradskoj upravi upriličen prijem rukometašica ŽORK „Bor Zijin Copper”

Povodom osvojenog drugog mesta na Državnom prvenstvu u Šapcu, za rukometašice Ženskog omladinskog rukometnog kluba „Bor Zijin Copper” upriličen je prijem u prostorijama Gradske uprave u Boru.

Energija i borbenost ove rukometne ekipe doprinose tome da njihovo srebro sija kao zlato, a gradonačelnik grada Bora, Aleksandar Milikić kaže da se prilikom razgovora sa ovim devojkama osetila energija koja pokazuje da one zaista žele da naprave nešto u rukometu.

„Veoma sam srećan, odavno se nisam osećao ovako lepo prilikom prijema sportista, jer smo danas ovde imali jednu divnu energiju mladosti i budućnosti kada je u pitanju borski sport. Za mene su one osvojile Državno prvenstvo, iako su zauzele drugo mesto. Medalja su ova deca od 16 godina koja razumeju šta je borba za svoj grad, svoje mesto, kao i to da je u sportu najlepši i najzdraviji razvoj, Siguran sam da je baza razvoja rukometa u Boru. Mi ćemo nastaviti maksimalno da pomažemo razvoj sporta u Boru, kao što smo to radili i do sada. Lepo je kada vidite da je kompanija Ziđin jedan od sponzora koji je podržao ovaj mladi klub. Čuo sam da je publika iz Šapca rekla mnogo lepih stvari o vladanju naše ekipe, energiji, borbi i želji za medaljom”, ističe Milikić.

U znak zahvalnosti, kapitenka ŽORK „Bor Zijin Copper”, Jovana Pujicić je ispred kluba uručila gradonačelniku zajedničku fotografiju za Državnog prvenstva i medalju.

„Prvenstvo nam je bilo priprema za sve ono što nas očekuje. Naporno smo trenirale, verovale u sebe. Zahvalila bih se svima koji su potpomogli naš napredak ka medalji. Imale smo prelepu energiju i verovale smo u to da možemo da postignemo nešto više. Uspele smo u tome i vratile se sa medaljom. Za početak je to srebrna, a sledeće godine će se mlađe devojke truditi da osvoje zlato. Nadamo se većim uspesima i našem daljem napretku”, naglašava Pujicić.

Rukometašica ŽORK „Bor Zijin Copper”, Sabina Šerifi kaže da su tri dana provedena na Državnom prvenstvu u Šapcu najlepša u njenom životu.

„Pre svega želim da se zahvalim trenerima koji su nas pripremali za ovo Državno prvenstvo. Takođe, pohvalila bih svoje devojke zbog velike borbenosti koju su pokazale, kao i želji za pobedom. Pokušale smo da osvojimo zlato, nismo uspele, ali nadam se da ćemo to ostvariti sledeće godine”, kaže Šerifi.

Neverovatnu energiju borskih rukometašica su, prema rečima trenera, Jelene Kostić, primetili i treneri drugih ekipa, kao i publika i dodaje da, čak i kada su igrale protiv domaćina, ta njohova energija, borbenost, želja i volja su doveli do toga da je u jednom trenutku i šabačka publika počela da navija za mlade Boranke.

„Budućnost ove ekipe je svetla, to je sigurno. Devojke su se zaista pokazale i ja sam izuzetno ponosna na njih, kao i cela Uprava kluba i grad Bor koji je stao i za njih. Borile su se maksimalno, što na Prvenstvu, što u ligi mlađih kategorija, i to je rezultiralo medaljom na Državnom prvenstvu. Bile su izuzetne, borbene, energične i bila mi je čast da ih kao trener vodim”, naglašava Kostić.