U istočnoj Srbiji koronavirus potvrđen kod sedam osoba

Po podacima državnog sajta covid19.data.gov.rs u osam gradova i opština istočne Srbije koronavirus je potvrđen kod sedam osoba.

Objavljeni podaci se odnose na jučerašnji dan, odnosno 28. mart. Pored broja obolelih ažurirane su i informacije o broju onih kojima je izrečana mera samoizolacije.

U Borskom okrugu COVID-19 potvrđen je kod jedne osobe iz Kladova. U objavljenim podacima pored Bora, Negotina i Majdanpeka stoji da nema zaraženih.

Na teritoriji zaječarskog okruga prisustvo novog koronavirusa potvrđeno je kod četiri osobe iz Knjaževca i dve iz Zaječara, dok u Boljevcu i Sokobanji nema potvrđenih slučajeva.

Nije poznato da li su ovi objavljeni podaci obuhvatili rezultate nedavno testiranih osoba u istočnoj Srbiji.

Kako bi se sprečilo širenje virusa nadležni državni organi izrekli su meru samoizolacije za 1.904 osobe iz istočne Srbije.

U Boru 514, Zaječaru 367, Kladovu 361, Negotinu 342, Majdanpek 97, Sokobanja 80, Knjaževac 74 i Boljevac 69.

Na samoizolaciju su obavezani svi oni koji su imali kontakt sa zaraženim osobama, kao i oni koji su došli iz inostranstva.

Policija ima nadležnost da proverava ljude kojima je na granici propisan karantin. Ukoliko se prekrši ova mera, sledi kazna zatvora koja se služi u posebnim prostorima.

[infogram id=“203ad586-a1c5-4a4e-82f2-4523c075f3ab“ prefix=“Ic2″ format=“interactive“ title=“Broj lica u samoizolaciji u istočnoj Srbiji“]