U jedinoj umetničkoj školi u regionu počeo upis budućih likovnih tehničara

U Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, jedinoj te vrste u ovom delu Srbije, do 19.maja traje prijavljivanje kandidata za upis u prvi razred novog smera za zanimanje likovni tehničar, u četvorogodišnjem trajanju.

Zainteresovani za upis na novi smer negotinske Umetničke škole, još sutra od 9 do 14 sati, trebalo bi da Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“, uz prijavu za upis i đačku knjižicu sa overenom fotografijom i šifrom na uvid, dostave i izvod iz matične knjige rođenih.

Kako navode u u ovoj obrazovnoj ustanovi, kalendarom upisa, planirano je da se 1.juna istakne spisak kandidata i raspored polaganja prijemnih ispita, zakazanih od 2. do 4.juna. Budući likovni tehničari polagaće crtanje 2.juna u 9 časova, sutradan u isto vreme slikanje, a u nedelju 4. juna od 9 časova i vajanje.

Nezvanični rezultati prijemnog ispita i uvid u radove sa proverom unetih bodova na privremenoj rang listi, kao i eventualne žalbe kandidata na reultate, biće istaknuti 8.juna, dok će dva dana kasnije škola objaviti konačne rezultate.

Inače, kako saznajemo u UŠ „Stevan Mokranjac“, iako je u pitanju novi obrazovni profil, očigledno je naišao na interesovanje dece, jer je do danas za upis u prvi razred ove srednje škole na profilu za likovne tehničare, konkurisalo njih tridesetak.