U Majdanpeku preminuo muškarac pozitivan na koronavirus

Osamdesetdevetogodišnji muškarac iz Majdanpeka prva je žrtva korona virusa u ovom kraju i ujedno i prvo oboleli.

 

Vremešni Majdanpečanin je godinama bio nepokretan i sa srčanim tegobama, a preminuo je u nedelju u ovdašnjoj bolnici. Rezultati da je pozitivan na korona virus stigli su tek u utorak.

Odmah su testirani i sin preminulog, kao i još dve osobe koje su sa njim bile u kontaktu i oni će dok ne stignu rezultati biti u samoizolaciji.

Inače, u Domu zdravlja “Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku počela su testiranja na korona virus u skladu sa propisanim algoritmima odnosno indikacijama za testiranje.
Do danas je, ističe direktor ove ustanove dr Dragan Fudulović testirano njih 15, a od epidemiološke situacije i rezultata novotestiranih videće se hoće li taj broj biti povećan.

„Od prvog dana smo napravili kovid ambulantu, obezbeđena je oprema za radnike kako bi rizik za zarazu bio sveden na minimum. Svakodnevno se vrši dezinfekcija svih prostorija i spratova u domu zdravlja. Pacijentima su na raspolaganju brojni telefoni za one koji su febrilni i imaju respiratorne zdravstvene tegobe, kao i za one kojima je potrebna zdravstvena pomoć iz drugih razloga“, ističe dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić“.

Inače, u samoizolaciji u opštini Majdanpek je trenutno oko 120 ljudi.

(Novosti)