U nedelju u Opštoj bolnici u Boru nastavak akcije preventivnih pregleda

1
120

U Opštoj bolnici u Boru u nedelju 25.marta biće organizovani besplatni preventivni pregledi u okviru sedme akcije, koju organizuje Ministarstvo zdravlja.

U borskoj bolnici za sve građane koji koji to budu želeli, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu,  obaviće se preventivni pregledi, koji podrazumevaju pregled mladeža, ultrazvuk abdomena, a za žene i  ginekološki pregled.

Sedma po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju organizuje Ministarstvo zdravlja, u Opštoj bolnici u Boru biće organizovana u periodu od 8 do 16 čadova.

Do sada je, ističu u resornom ministarstvu, u stotinu zdravstvenih ustanova širom Srbije, pregledano blizu 120.000 pacijenata, na više hiljada njih je upućeno na dalju dijagnostiku, “čime je još jednom pokazano da promocija prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu”.

1 KOMENTAR

  1. Gospodo iz Minisatrstva za sirotinju Bora najbogatijeg grada na Balkanu ova milostinja je zahvalnost da znate da postojimo. Hvala na brigu koja je za vas spas a za nas radost da se neko seti da i ovde ima ljudi ne samo zlata. U ovoj vukojebini mislim da Ministarstvo treba da pogleda realno stanje nase bolnice koja je u haosu i gadosti buba koje mile po bolesnicima najviše na Internom odeljenju a onda svuda redom. Pogledajte klozete bolesnika, kupatilo, odvodne cevi koje sa hirurgije kroz pod kupatila sa otpadnom vodom prolaze a na plafon internog odeljenja i idu otvoreno kroz sobu bolesnika a plafon mokar. Pogledajte kuhinju gde se kuva hrana i kada se higijena dovede u red pomozite bolesnima. Usput svojim kolegama naglasite i specijalistima da su polozili Hipokritovu zakletvu a ne da leče samo kada su raspoloženi i traže pare brate. Na pravdi Boga šetaju bolesnika koji ima sam dođe znajući da nešto nije u redu i to sve dok ne umre u bolničkim kolima, da se iz šećerne kome bolesnica može vratiti u život ali pre toga pomoći joj da do toga ne dođe. Posle šetnje od sat vremena pala je u komu i umrla a javila se u našu hitnu službu. VI TO MOŽETE PA UČINITE.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here