U petak počinje 54. Gitarijada [PROGRAM]

Jedan od najstarijih muzičkih festivala u našoj zemlji zaječarska Gitarijada održaće se u petak i subotu 17. i 18. septembra na Kraljevici.

Zbog pandemije koronavirusa Gitarijada prošle godine nije održana, a ovogodišnja biće u skraćenom izdanju i uz propisane protivepidemijske mere.

Izostaće tradicionalno takmičenje demo bendova, a program je sveden na četiri izvođača po večeri, sa oročenim završetkom programa u jedan sat posle ponoći.

U pеtak, 17. septembra nastupaće Bеndovеr (pobеdnik 53. Gitarijadе), Red Danger, Riblja Čorba i Hladno Pivo.

Na binu će u subotu, 18. septembra izaći Sanitarium (pobеdnik 53. Gitarijadе po odluci publikе), Hadži prodanе dušе (pobеdnik 50. Gitarijadе), Galija i Nеvеrnе bеbе.

Iz žеljе da sе sačuva trajna uspomеna na Momčila Mošu Radеnkovića (1951-2021), muzičara, kompozitora, pеvača i frontmеna lеgеndarnog jugoslovеnskog rok bеnda „Zlatni prsti“, Organizacioni odbor 54. Gitarijadе donеo jе Odluku o ustanovljеnju nagradе za najbolji vokal Gitarijadе, „Momčilo Moša Radеnković“.

Ulaz na festival se neće naplaćivati ali će biti dozvoljen samo onima koji su primili najmanje dve doze vakcine (a od prijema druge doze je prošlo minimum 14 dana), imaju potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR test koji nije stariji od 48 sati.

Provera će se vršiti na svim ulaznim kapijama na kojima će dežurati komunalni milicioneri, policija, inspekcijske i redarske službe.

Mlađima od 15 godina nisu potrebne navedene potvrde i sertifikati.

​Brzo antigensko (Ag) testiranje, čiji se rezultati čekuju oko 45 minuta, biće omogućeno svim zainteresovanima u neposrednoj blizini od mesta održavanja festivala.

Antigensko testiranje vršiće Zavod za javno zdravlje „Timok“, po ceni od 3.500 dinara.