U petak u Boru koncert Željka Samardžića

Poznati pop pevač, Željko Samardžić, održaće u petak, 13. oktobra solistički koncert u amfiteatru borskog Doma kulture sa početkom u 21 sat.

Regionalna zvezda i miljenik ženske publike će pred Boranima izvesti neke od svojih čuvenih pop hitova iz bogatog muzičkog opusa.

Među večnim hitovima izdvaju se „Stari lav“, „Ne daj da te rade“, „Devet hiljada“, „Posle duge veze“, „Zaustavite januar“, „Ljubavnik“, „Grlica“, „Stani mi na crtu“, „Bezobrazno zelene“, „Sipajte, još jedan viski“, „Da me nije“, „Dobar dan tugo“ i mnogi drugi koje je legendarni Samardžić napisao i otpevao tokom svoje impresivne višedecinijske karijere.

Pevač, poreklom iz Mostara, ostvario je najveće uspehe u Beogradu, gde je 1996. godine održao svoje prve koncerte u Sava Centru (tri dana uzastopno). Danas važi za omiljenog izvođača na svim prostorima bivše Jugoslavije. Albumi „Sudbina“ i „Sećanje na ljubav“ doprineli su njegovom velikom profesionalnom uspehu i svrstavanju u red najpopularnijih pevača zabavne i pop-muzike na ovim prostorima.

Sa 15 snimljenih studijskih albuma, Željko Samardžić je nosilac brojnih muzičkih nagrada i priznanja. Osvojio je nagradu na festivalu „Pesma Mediterana“ u Budvi pesmom „Sipajte još jedan viski“ i time dodatno učvrstio svoj status u muzičkoj industriji. Osim toga, njegovo pevačko umeće je nagrađivano i na festivalima „Sunčane skale“, „Budva“, „Zrenjanin“, kao i prestižnim nagradama „Oskar popularnosti“, „Zlatni Melos“ i titulom pevača godine.

Organizator koncerta je Centar za kulturu, uz pokroviteljstvo grada Bora.