U ponedeljak počinje letnja sezona na otvorenim bazenima u Boru

Letnja sezona na otvorenim bazenima Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ u Boru počinje u ponedeljak, 26. juna.

Bazeni će raditi svakodnevno od 11 do 19 časova, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Trenažni procesi plivačkih klubova će se odvijati u jutarnjim i večernjim terminima, kako bi se omogućilo neometano funkcionisanje svih korisnika bazena.

Cena ulaznice ostaje nepromenjena i iznosi 150 dinara, dok deca do sedam godina starosti mogu ući besplatno uz obavezno prisustvo punoletne osobe. Mesečna karta za posetioce takođe ostaje ista i iznosi 2.300 dinara.

U cilju podrške talentovanim učenicima i sportistima, besplatan ulaz na bazen biće omogućen odličnim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su prethodni razred završili sa prosekom 5,0, osvajačima nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima, reprezentativcima Republike Srbije u svim sportovima, osvajačima medalja na republičkom sportskom takmičenju, kao i osobama sa invaliditetom.

Sigurnost i kvalitet vode biće obezbeđeni zahvaljujući redovnim proverama i analizama koje će sprovoditi stručnjaci iz Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru. Takođe, Udruženje spasilaca na vodi Srbije će pružati spasilačke usluge, dok će privatno medicinsko osoblje biti prisutno kako bi se brinulo o bezbednosti kupača.

Posetiocima će biti na raspolaganju besplatni suncobrani i ležaljke, pružajući im mogućnost da se opuste i uživaju u prijatnom okruženju pored bazena. Osveženje će biti dostupno u kafiću koji se nalazi u okviru bazena.