U ponedeljak u Boru nastavak protesta protiv visokih cena goriva

3
1136

Okupljeni oko Fejsbuk grupe “Protest zbog poskupljenja goriva! Ujedinjeni za Bor!” najavili su za ponedeljak, 11. jun, novu blokadu saobraćajnica u Boru kako bi ukazali na neopravdano visoku cenu goriva u Srbiji.

Okupljanje je u 16.30 na parkingu kod Nove tržnice odakle će protestna kolona krenuti ka lokacijama koje će biti blokirane.

Za sada nema informacije šta će sve biti blokirano i očekuje se da će to biti dogovoreno na samom skupu.

Borani su u petak 8. juna organizovali jednosatnu blokadu kružnih tokova na “četvrtom kilometru” i na ulazu u grad iz pravca Zaječara.

Na mirnom protesu je učestvovalo nekoliko stotina građana, a skup je prošao bez incidenata.

Širom Srbije se organizuju blokade saobraćajnica zbog poskupljenja cene goriva. Nezadovoljni građani ističu da država može da utiče na cenu goriva smanjenjem akciza i poreza koji čine više od polovine cene derivata.

Predsednik Vučić: Protest politički organizovan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je svako ko želi da protestuje dobrodošao, samo da ne krši zakon. On je ocenio da je protest zbog visokih cena goriva politički organizovan i da na to pozivaju opozicioni lideri.

“Ja molim normalne ljude da budu trpeljivi i strpljivi, nikakvog nasilja u Srbiji ne sme da bude, nimalo ih se ne plašim”, rekao je Vučić i dodao da je posao Vlade da gleda “šta, kako i šta može da uradi”.

Vučić se osvrnuo na cenu struje i hleba, koje su po njegovim rečima najniže u Evropi.

“Cena (struje) u Srbiji je 6,64 evrocenta po kilovat satu, najjeftina posle toga je u Makedoniji 8,2 evrocenta. Što ne izađete na ulicu pa se zakačite za bandere i kažete nećemo ovako jeftino da plaćamo. Hleb nije važan, struja nije važna, važno je gorivo i pri tome nam predavanja drže oni koji su prodali NIS”, rekao je Vučić.

(Bor030 / Beta)3 KOMENTARA

  1. Što se sitnozuba stoka ne bune zbog isdaje Kosova. Zbog veleizadaje barona Mithauzena Vučića i smrada Spasovskog

  2. SVETOZAR RADIŠIĆ OTKRIVA: Pozvali su me da stanem na čelo protesta zbog cena goriva! EVO ZBOG ČEGA SAM ODBIO I ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA…
    Zašto se “narod” nije pobunio zbog neprikrivene i besramne pljačke i prodaje dedovine, zemlje, ruda, vode, Kosova i Metohije…? Ili zbog osvedočeno polupismenih, nemoralnih i korumpiranih ministara i “narodnih” poslanika? Ili zbog izdaje nacionalnih interesa i prodaje časti, pisma, jezika, istorije…? Ili zbog prisilne vakcinacije i doniranja organa…? Ili zbog otimanja i prodaje dece, zajedničke budućnosti svih nas…? Taj spisak mogućih razloga za narodni bunt prosto nema kraja, pa pobuna “naroda” zbog prekomerne cene goriva u poređenju sa njima, u najmanju ruku, deluje neozbiljno.

  3. Dragi moji Borani, pokusajte da malo zivite ekoloski i zdravije koristeci bicikle, puno su jevtinije od auta ,benzina i odrzavanja a ustedicete novac za posete lekarima.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime