U potragu za nestalom Monikom uključili se i građani iz Bora

U potragu za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović koju je u petak 20. decembra, kako se sumnja, oteo Ninoslav Jovanović (45) uključili su se danas i građani iz Beograda, Niša, Bora, Zaječara, Svrljiga i drugih mesta u Srbiji.

Raspoređeni u više grupa, zajedno s policijom, žandarmerijom i pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, oni pretražuju teren u okolini Knjaževca.

Bivši policajac Vladimir Savić, koji je svojevremeno učestvovao u hapšenju poznatog beogradskog silovatelja Saše Mege, rekao je da su se roditelji organizovali da bi našli devojčicu i posle devet dana završili agoniju.

„Ima nas u ovoj grupi dvadesetak, krenuli smo jutros iz Beograda, priključivali su nam se tokom puta roditelji iz drugih mesta. Nećemo govoriti koja ćemo sela pretraživati jer smo ubedjeni da otmičar koristi društvene mreže i da prati Fejsbuk, što dokazuje i to što je ugasio profil“, rekao je Savić agenciji Beta.

Direktor Policije Vladimir Rebić rekao je za RTS da je policija na terenu 24 časa i da je do sada pretraženo 50 sela.

„Proveravaju se svi kontakti koje je imao sa drugim ljudima. Nije isključena mogućnost da Jovanoviću neko pomaže. On je asocijalan, ali su nadjeni neki ljudi s kojima je bio u kontaktu“, rekao je Rebić.

Po njegovim rečima, policiju u optimizmu drži činjenica da Jovanović u prethodnim slučajevima nije ubijao svoje žrtve.

Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem.

Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu. Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osudjen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasio drvoseča.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osudjen je na 15 godina zatvora, medjutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina. Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je u pritvoru bio pet meseci.

Na slobodi je od januara 2019. godine. Nadimak „Malčanski berberin“ dobio je jer je iz sela Malče i jer je sve svoje žrtve šišao pre silovanja.

(Beta)