U Šarbanovcu uređen bazen sa termalnom vodom

Bazen sa termalnom vodom u samom centru sela Šarbanovac dobio je potpuno novi izgled, a iz lokalne samouprave najavljuju nastavak uređenja ovog jedinstvenog kupališta na teritoriji grada Bora.

Prva faza uređenja kupališta je na inicijativu i zahtev meštana sela Šarbanovac finansirana iz budžeta grada Bora.

Ovaj bazen je izbor mnogih Šarbanovčana i meštana okolnih sela, kada žele da se osveže u vrelim danima i zabave na vodi u prirodom ambijentu.

„Kada smo ovde bili pre dve godine zatekli smo pravo ruglo, sve je bilo ruinirano i zaraslo u travu. Tada smo došli na ideju da uredimo manje kupalište na radost meštana, a posebno dece. Naš zadatak je da u narednom periodu još bolje sredimo i oplemenimo prostor oko ovog bazena“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Prema njegovim rečima u planu je da se u narednom periodu dodatno uredi prostor oko samog bazena, postave klupe, napravi sadržaj za opuštanje i rekreaciju.

Gradonačelnik je istakao da će grad nastaviti sa ulaganjem u seoske mesne zajednice kako bi se popravio kvalitet života u selima.

„Zahvaljujući gradu Boru i gradonačelniku uspeli smo da završimo ovaj mali deo projekta koji mnogo znači za našu decu. Šarbanovac se ponosi velikim brojem dece i omladine koja tokom ovih vrelih dana osveženje traži na ovom bazenu“, istakla je Evica Kokelić iz Mesne zajednice Šarbanovac.

Kupanje na bazenu u Šarbanovcu je dostupno svima i potpuno je besplatno.