U subotu počinje da radi nova kovid ambulanta u Boru

1
3070

U subotu će u prostorijama mesne zajednice “Metalurg” (ulica Ljube Nešića 23) biti otvorena još jedna kovid ambulanta, koja će primati isključivo pacijente koji prvi put dolaze na pregled i imaju neki od simptoma virusne infekcije.

U novoj ambulanti vršiće se uzimanje uzoraka za PCR testiranje, a biće rađeni i antigenski testovi.

Ambulanta “Rudar” na gradskom šetališu biće namenjena za pacijente koji dolaze na kontrolne preglede.

Gradonačelčnik Bora Aleksandar Milikić je kazao da se kovid ambulanta “Metalurg” otvara uz saglasnist Ministarstva zdravlja kako bi se odvojili pacijenti i kako bi se smanjilo vreme čekanja na pregled koje je prethodnih dana bilo i više časova.

“Cilj otvaranja nove ambulante za kovid pacijente jeste da prvenstveno sprečimo širenje virusa među potencijalno zaraženima, potencijalno izlečenima i sugrađanima koji nisu zaraženi koronom. Naši sugrađani će imati bolje uslove dok čekaju na pregled, a vreme čekanja će biti smanjeno. Radno vreme ovih ambulanti biće isto, odnosno do 7 do 20
časova,” rekao je Milikić.

Prostorije Mesne zajednice “Metalurg” prostiru se na površini od 250 kvadratnih metara i prema rečima nadležnih veći deo prostora će biti odvojen za čekaonicu.

Na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije, biće obezbeđeni specijalizovani autobuski prevoz za potrebe kovid pacijenata, koji će saobraćati između ambulanti na liniji Opšta bolnica – Express restoran – ambulanta Metalurg.

Početna stanica biće kod bolnice sa prvim polaskom u 6 časova, dok će sa stanice kod ambulante Metalurg prvi polazak biti u 6.30 časova. Prevoziće se isključivo pacijenti koji imaju potrebu za pregledom u nekoj od pomenutih ambulanti, prevoz će biti organizovan na sat vremena. U prevozu će biti obavezno poštovanje svih propisanih antiepidemijskih mera.1 KOMENTAR

  1. Znači umesto rada mesne zajednice koja nikada nije radila sada mora covid-19 da radi.Sramota.Izumrlo naselje,sada će više ljudi da umre,drugo i nema šta da se radi.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime