U subotu počinju sa radom zatvoreni bazeni u Boru

Zatvoreni bazeni Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković” počinju sa radom u subotu, 12. novembra.

Bazeni će kupačima biti dostupni radnim danima od 15 do 19 časova i vikendom od 11 do 19 sati.

Cena ulaznice je 150 dinara, dok je cena mesečne karte 2.300 dinara. Besplatan ulaz na bazen imaće deca do sedam godina, odlični učenici osnovnih i srednjih škola sa prosekom 5.0, osvajači medalja na državnom prvenstvu, reprezentativci države i osvajači medalje na republičkom školskom takmičenju, kao i osobe sa invaliditetom.

„Ispitivanje kvaliteta vode vrši Zavod za javno zdravlje „Timok” svakog četvrtka. Na bazenima imamo dovoljan broj spasilaca koji će se brinuti o bezbednosti korisnika”, kaže direktorka Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković Bojana Dlbokić Dubočanin.

Kako kažu u Ustanovi sportski centar „Bobana Momčilović Veličković”, trenutna temperatura vode u velikom bazenu iznosi 20,6 °C, a u malom 26 °C. Do početka otvaranja sezone na zatvorenim bazenima, voda u velikom bazenu dostići će temperaturu od 22 °C što je i neophodno da bi bazeni bili zvanično otvoreni i dostupni kupačima. Po otvaranju zimske sezone, na samom ulazu na bazen biće istaknuta tabla na kojoj će biti prikazano kolika je trenutna temperatura vode u bazenima.

Korisnicima će u okviru zatvorenih bazena biti dostupna i sauna koja će radnim danima biti otvorena od 16 do 19 časova, a vikendom od 12 do 19 sati. Cena dnevne ulaznice za saunu je 150 dinara.