U subotu u Boru besplatna dečija predstava „Ko to tamo prlja“

U okviru Dečje nedelje Ustanova „Centar za kulturu grada Bora“ ogranizuje u subotu 10. oktobra pozorišnu predstavu za decu „Ko to tamo prlja“ u sali bioskopa „Zvezda“.

Predstavu namenjenu deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta izvešće članovi ansambla Una Saga Serbica u tri termina, od 10, 11 i 12 sati.

„Ko to tamo prlja“ je interaktivna muzička predstava sa elementima plesnih sekvenci, koje imaju za cilj da koreorepeticijama podvuku sugerisanu ideju. Kroz igru predstava suptilno treba da podvuče ideju odgovornosti prema zajedničkom (gradu, mestu življenja) i neophodnost urednosti i higijene. Predstava koristi publiku (decu) kao saučesnika u igri i metodama teatra forum navodi na izvođenje zaključka, koji se potom dramski igra.

Predstava je sastavni deo kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, koju su osmislili i vode SBB, Total TV i SBB Fondacija.

Napomena: U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, broj slobodnih mesta u bioskopu „Zvezda“ redukovan je na 220 mesta po programu. Novi plan sedenja omogućava da posetioci održavaju propisanu distancu. Svi posetioci su dužni da nose zaštitne maske i drže propisanu distancu za vreme boravka u bioskopu „Zvezda“. Obavezno je merenje temperature svim posetiocima, dezinfekcija ruku i prolazak kroz dezo-barijeru na ulasku u bioskop.