U sve osnovne škole u Boru stigle dojave o postavljenim bombama

U svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji grada Bora su, u toku noći i ranih jutarnjih časova, mejlom stigle dojave o postavljenim bombama.

Borske osnovne škole su, kako kaže koordinator rada osnovnih škola u Boru, Radiša Petković, preduzele sve potrebne mere koje zahteva ovakva situacija i obavestile Policijsku upravu u Boru o dojavama koje su stigle na mejlove škola.

„U toku noći i ranih jutarnjih časova mejl o postavljenim eksplozivnim napravama stigao je u sve osnovne škole na teritoriji grada Bora. Danas će za učenike osnovne škole, i u prvoj i u drugoj smeni, biti organizovana onlajn nastava. Policijska uprava radi svoj posao na pregledavanju svih škola. Nadamo se da će sutra nastava da se održava redovno, ali pratićemo razvoj situacije i postupiti u skladu sa tim”, kaže Petković.

Prema rečima koordinatora rada borskih srednjih škola, Milovana Božovića, ovakve dojave nisu stigle ni u jednu srednju školu u Boru, nakon čega je jutros od 8 časova otpočeto sa redovnim održavanjem nastave. On je dodao da su sve srednje škole preduzele mere predostrožnosti i da su u kontaktu sa Policijskom upravom u Boru.

Iz Policijske uprave u Boru potvrđeno je da su stigle dojave i da su u toku kontradivizioni pregledi u borskim osnovnim školama. Preduzete su sve bezbedonosne mere kako bezbednost učenika i zaposlenih u školama ne bi bila ugrožena.