U toku konkurs za obuku 600 policajaca: Nova radna mesta i u Policijskim upravama Bor i Zaječar

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) na koji se zainteresovani mogu prijaviti zaključno sa 8. julom.

Konkurs je raspisan za potrebe policijskih uprava: Bor, Zaječar, ali i Valjevo, Zrenjanin, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Niš, Novi Sad, Novi Pazar, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Užice, Čačak i Šabac, kao i Policijske stanice Trgovište.

Prijava se podnosi policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, a pravo učešća imaju svi oni koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, kao i oni koji su završili osnovne strukovne ili akademske studije Кriminalističko – policijskog univerziteta.

Kandidat ne sme da ima manje od 18, ni više od 24 godine, odnosno više od 27 za svršene studente Кriminalističko – policijskog univerziteta, a mora da poseduje i vozačku dozvolu B kategorije, kao i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Uslovi i način podnošenjka prijave objavljeni su na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku. Konkurs je, inače, otvoren do 8. jula.