U toku radovi na asfaltiranju trotoara u „Petoj mesnoj zajednici“

U ulici 9. brigade u toku su radovi na asfaltiranju trotoara, u sklopu radova na sanaciji gradskih ulica.

U mesnoj zajednici „Mladost”, kako kaže gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, ima još mnogo toga da se radi, a između ostalog navodi dvorište Gimnazije i Mašinsko – elektrotehničke škole, parking kod Gimnazije, staze između zgrada.

„Trotoari koji 40 godina nisu uređivani ove godine se sređuju. To je ono što smo obećali prošle godine i o čemu smo razgovarali sa našim sugrađanima kada smo obilazili MZ „Mladost”. Nastavljamo punim kapacitetom da radimo sve puteve i trotoare na teritoriji grada Bora”, ističe Milikić.

Član Gradskog veća, Igor Janković kaže da jedna od bitnih stavki u okviru uređenja putne infrastrukture jesu trotoari.

„U ulici 9. brigade, asfaltira se donja strane ulice, trotoari u dužini od blizu 600 metara. Nakon završetka trotoara u ovoj ulici, ekipa Štrabaga nasatvlja da završava već postojeće trotoare u ulicama Dr Milovanović, Kralja Petra Prvog, Save Kovačevića ka Novom groblju. Generalno za celu teretoriju grada planirana je zamena blizu 11,5 kilometara trotoara. Tako da će u svakoj mesnoj zajenici po neka ulica, koja je unapred bila definisana, biti presvučena novim slojem asfalta, a biće uređeni i novi ivičnjaci”, objašnjava Janković