U toku uređenje prostorija MZ „Novo Selište”

U toku su radovi na uređenju prostorija Mesne zajednice „Novo Selište”, za šta je iz budžeta grada Bora izdvojeno 2,3 miliona dinara za potpunu rehabilitaciju.

Organi grada Bora su servis svih građana, naglašava Igor Janković, član Gradskog veća grada Bora, i dodaje da će Grad uvek odgovoriti na konstruktivne predloge, pre svega mesnih zajednica i realizovati ono što oni traže.

„Ovo je pravi primer kako jedna mesna zajednica treba da funkcioniše jer je ona spona između građana i Gradske uprave. Na zahtev predstavnika Mesne zajednice „Novo Selište” i meštana sa teritorije ovog naselja, grad Bor je izdvojio novčani iznos od 2,3 miliona za potpunu rehabilitaciju prostorija ove Mesne zajednice. Radovi su uveliko u toku. Pored zamene stolarije, rade se i zidovi, toaleti, dok se u najvećoj sali, koju će koristiti deca i Kulturno-umetničkog društva Mesne zajednice „Novo Selište”, radi pod, tako da će deca dobiti jedan nov, uređen prostor za obavljanje svojih rekreativnih aktivnosti”, ističe Janković.

Predsednik saveta Mesne zajednice „Novo Selište”, Slaviša Simonović, kaže da će uređenje prostorija prvenstveno značiti kulturno-umetničkom društvu, dečjem ansamblu koji vežba u ovim prostorijama, a onda i ostalom stanovništvu koji ga koristi za druženje.

„Radi se kompletna rekonstrukcija prostorija Mesne zajednice, između ostalog i spušteni plafon zato što imamo prostorije koje imaju instalacije koje su ružile njihov izgled, te je sada to pokriveno. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi ispred Saveta mesne zajenice „Novo Selište”, kao i stanovnika ovog naselja, što su nam izašli u susret”, kaže Simonović.

Radovi u prostorijama ove mesne zajednice biće završeni do kraja naredne nedelje.