U utorak šesta sednica Skupštine grada Bora, opozicija najavila bojkot

Šesta sednica skupštine grada Bora zakazana je za utorak 4. jun. Na dnevnom redu je 36 tačaka, a predstavnici opozicionih stranaka su najavili da će bojkovati rad lokalnog parlamenta.

Pred prisutne odbornike će se, između ostalog, naći predlog odluke o završnom računu budžeta za 2018. godinu, kao i predlozi odluka o naknadama za korišćenje javnih puteva i izmenama i dopunama Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina.

“Punjenje budžeta prošle godine bilo je 83 odsto, a izvršenje nešto više od 73 odsto što je zaista dobro u odnosu na planirana sredstva u iznosu od oko 2,5 milijarde dinara. Evidentno je da se budžet grada Bora iz godine u godinu uvećava, a kako se budžet bude uvećavao tako će se i grad razvijati. Mi smo izradili nekoliko strateških planova i na taj način ćemo sva sredstva koja uvećavaju budžet raspoređivati na unapređenje života naših sugrađana u selu i gradu”, kazao je nedavno gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o mesnim zajednicama, lokalnom ombudsmanu i Pravobranilaštvu grada Bora.

Odbornici će razmatrati kadrovska rešenje u školskim odborima, ali i u Turističkoj organizaciji i Biznis inkubator centru.

Za direktora Turističke organizacije Bor predložena je Maja Bakoč, dok je za vršioca dužnosti Biznis inkubator centra predložen Radoica Trailović.

Skupština grada će odlučivati o programima rada ustanova za ovu godinu.

„Za razliku od javnih preduzeća, ustanove kod nas zaista ozbiljno, odgovorno i kvalitetno sprovode svoje programe rada koje donosi Skupština grada na godišnjem nivou”, ocenio je gradonačelnik Milikić.

Odbornici će razmatrati i predloge Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Bora za 2019. godinu.

Glasaće se i o predlogu odluke o izmenama i dopuni odluke o platama i drugim primanjima za izabrana i postavljena lica u organima grada i izveštajima o radu Gradske uprave i Pravobranilaštva za 2018. godinu.

Nezadovoljni funkcionisanjem vlasti na republičkom i lokalnom nivou, odbornici opozicionih stranaka su najavili da će bojkovati rad parlamenta. Oni će se javnosti obratiti na konferenciji za medije zakazanoj za 8 sati i 30 minuta na ulazu u Skupštinu grada.