U velikoj akciji pošumljavanja u Boru zasađeno 500 sadnica hrasta i jasena

SBB fondacija u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Gradom Borom zasadila je na akciji pošumljavanja 500 sadnica hrasta kitnjaka, belog i poljskog jasena.

Sadnja stabala u Boru predstavlja nastavak velikog projekta SBB fondacije koji je do sada sproveden u nekoliko gradova Srbije u kojima je zasađeno ukupno 3.100 sadnica, a prema rečima Milene Nikolić, predstavnice SBB-a u Boru, u okviru projekta planirana je donacija 13 hiljada sadnica na 16 lokacija u čitavoj Srbiji.

„Verujemo da smo već sada motivisali mnoge pojedince i druge društveno odgovorne kompanije. U okviru naše akcije pošumljavanja, koju sprovodimo zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i pobednicima konkursa „Da šume bude više. Da se lepše diše!”,radimo za budućnost generacija koje dolaze”, naglašava Nikolić.

Na akciji pošumljavanja učestvovali su učenici borskih srednjih škola, a kako navodi Srećko Zdravković, član Gradskog veća za oblast omladine i upravljanje projektima, Grad želi da i nadalje u akcije pošumljavanja uključuje omladinu  koja će imati priliku da u narednom periodu ulepšava grad zasadima japanske trešnje, crvene šljive i lipe.

„Grad Bor je, u saradnji sa SBB fondacijom koja je finansirala kupovinu 500 sadnica, pokrenuo akciju pošumljavanja. Sadnice će biti posađene na tri lokacije u Boru, u pitanju su naselje Sunce, naselje Bor2 i naselje Novo selište. Očekujemo da se ove aktivnosti nastave, a ovo je sedma sadnja ove godine u kojoj učestvuje Grad bor, bilo kao organizator, bilo kao partner. U narednih mesec dana biće organizovane još dve velike sadnje sa drugom vrstom zasada”, kaže Zdravković.