U Zaječaru održan prvi Memorijalni turnir u čast Dragana Kuzmanovskog Kuze

Prvi Memorijalni turnir u odbojci u čast Dragana Kuzmanovskog Kuze, na kojem je Odbojkaški klub „Viner” iz Bora osvojio drugo mesto, održan je prošlog vikenda u Sportsko-rekreativnom centru „Kraljevica” u Zaječaru.

Foto: Milena Ilić

Na prvom Memorijalnom turniru učestvovalo je sedam klubova iz čitave Srbije, i to OK „Timok”, OK „Pirot”, ŽOK „Topličanin”, OK „Majdanpek”, OK „Viner”, OK „Zaječar„ i OK „Volejbortim”. 

U hali na Kraljevici prisutnima gospodin Davor Marušić, izrazio je veliku zahvalnost Odbojkaškom klubu „Timok” što su se setili da jedan odbojkaški turnir posvete Draganu Kuzmanovskom Kuzi. 

„Ja ne volim izraze kao što su najveći i najbolji u oblastima koje su posledica dara i talenta, ali i predanog rada često mukotrpnog. Kuza je bio baš taj, voleo je odbojku i posvetio joj svoj život i stigao tamo gde se retko stiže, na sam vrh srpske odbojke. Od mnogih je napravio igrače koji su kasnije živeli od te igre. On je rođen sa stavom „U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi”. Svemu što je radio predavao se maksimalno i ne postoji polica na kojoj bi se naređali svi pehari i medalje koje je osvajao kao trener ženske ekipe Timoka, kadetske reprezentacije Jugoslavije ili univerzitetske reprezentacije Beograda”, kaže Marušić.

Foto: Milena Ilić

Igračima i publici obratila se i Sanja Kuzmanovski, ćerka Dragana Kuzmanovskog, koja je i otvorila turnir. 

„Želim da se zahvalim svima koji su se okupili ovom prilikom, a posebno želim da se zahvalim Zeki, koji je uložio veliki trud da nas sve okupi. Želim sreću svim ekipama, nadam se da ćete svi uživati”, naglašava Kuzmanovski.

U konkurenciji devojčica prvo mesto osvojio je ŽOK „Topličanin” iz Prokuplja, drugo mesto pripalo je OK „Viner” iz Bora, dok se na trećem mestu našao OK „Timok” iz Zaječara.

Najbolji među dečacima bili su odbojkaši Timoka iz Zaječara.