U Zaječaru uhapšen policajac zbog divljanja na momačkoj večeri

Zaječarska policija odredila je dvodnevni pritvor svom kolegi M.P.(29), pripadniku granične policije, i njegovom zetu D.G.(21) zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

policija-znacka-002

Policajac M.P. je 1. maja odmah nakon završene smene, u uniformi, otišao na proslavu momačke večeri kod svog prijatelja u zaječarskom naselju Višnjar gde je bio i D.G.

 Prema rečima očevidaca, oni su se ubrzo napili.

Policajac je najpre davao svoje lisice i ključeve zvanicama. Ljudi su, pripiti, vezivali jedni druge, smejali se, dobacivali lisicama, a M.P. se na sve to smejao. Policajca je onda ’’ponela’’ muzika pa je skinuo uniformu i obukao pevačicu u gornji deo službene odeće. Gosti su ga pozdravili ovacijama, a on se bahato veselio – kažu očevici.

Nakon veselja sa pevačicom, M.P. je izvadio službeni pištolj i ispalio više hitaca u vazduh. Zatim je pištolj dodao svom zetu koji je takođe pucao u vazduh.

Srećom, povređenih nije bilo iako se sve odigravalo u naseljenom mestu.

Kako nezvanično saznajemo u policiji, nema dokaza da je M.P. bio pijan jer je uhapšen dan nakon divljanja, tako da nije mogao da se uradi alkotest. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak, saznajemo nezvanično.

(Blic)