U Ziđinu povređen radnik obezbeđenja: Lopovi ga gađali bakrom

Radnika firme koja čuva imovinu kompanije Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) Srđana Jankovića kradljivci gađali gromadom bakra teškom 40 kilograma. Na svu sreću, zadobio je lakše povrede i nakon lekarskog pregleda pušten je na kućno lečenje.

U sredu je u Topionici bakra u Boru ponovo došlo do okršaja lopova i radnika obezbeđenja.

Pokušaj krađe je i ovoga puta osujećen, ali je radnik FTO firme „Alfa Guard“ Srđan Janković zadobio povrede ruke i noge. On kaže da je do incidenta došlo kada je pokušao da veću grupu lopova spreči da otuđi imovinu kompanije. Janković je pojurio za njima, a jedan ga je gađao „hladnim materijalom“ (bakrom) teškim 40 kilograma.

Na svu sreću radnik „Alfa Guarda“ zadobio je lakše povrede i nakon lekarskog pregleda pušten je na kućno lečenje. Na teren je ubrzo izašla i borska policija, ali su kradljivci uspeli da pobegnu i da ne budu čak ni identifikovani.

Ziđin je za obezbeđivanje imovine i ljudi angažovao čak dve firme, koje u svojim redovima imaju licencirane i dobro obučene profesionalce. I pored toga, upadi u krug Topionice su sve učestaliji, a lopovi postaju sve agresivniji.