U Zoološkom vrtu u Boru obeležen Svetski dan zaštite životinja

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životinja učenici Osnovne škole „Dušan Radović” izveli su edukativnu predstavu u Zoološkom vrtu u Boru.

Ovo je deseta godina zaredom kako Zoološki vrt Bor u saradnji sa Osnovnom školom „Dušan Radović” organizuje manifestaciju povodom Svetskog dana zaštite životinja.

Manifestacija je, kaže PR Zoološkog vrta u Boru Slađana Savić, pokrenuta zahvaljujući entuzijazmu i ideji Dragana Ranđelovića iz Društva mladih istraživača.

„Na veliku radost nas zaposlenih u Zoološkom vrtu u Boru ove godine se održava deseta po redu manifestacija o dobrobiti i zaštiti životinja. Na naše veliko zadovoljstvo, svih deset godina sarađujemo sa Osnovnom školom „Dušan Radović” i nastavnicom biologije Natašom Ranđelović koja sa toliko puno entuzijazma priprema ove naše mališane za manifestaciju u kojoj uživaju svi naši posetioci. Deca se svake godine zaista potrude da ovde u Zoološkom vrtu imamo lepu priredbu i manifestaciju na visokom nivou”, naglašava Savić.

S obzirom na to, da ova manifestacija ove godine proslavlja jubilej, osmišljen je nešto drugačiji program nego ranijih godina. Učenici viših razreda ove osnovne škole su sa nastavnicom biologije Natašom Ranđelović pripremili edukativnu predstavu za svoje mlađe drugare iz nižih razreda.

„Dosad su naša deca bila vodiči u Zoo vrtu, a ove godine smo za naše male đake pripremili ekološku predstavu kojom smo želeli da pokažemo kako su sva živa bića u prirodi međusobno povezana i kada čovek nekom svojom aktovnošću uništi samo jedno od njih, svi oni imaju problem i polako i nestaju. Takođe smo želeli da podsetimo na ulogu zoološkog vrta, da deca znaju da takvi vrtovi ne služe samo kako bi se oni radovali životinjama i upoznavali sa njima, već i da očuvaju ove vrste divljih životinja od nestanka iz prirode”, ističe Ranđelović.

Literarno nadareni đaci su za ovogodišnju manifestaciju uz pomoć nastavnice srpskog jezika Sanje Tomić napisali pesme i priče koje su čitali posetiocima Zoološkog vrta.