Ubuntu Free Culture Showcase

Ubuntu projekat je najavio pokretanje, druge po redu, Free Culture Showcase inicijative. Developeri koji se nalaze iza ove popularne Linux distribucije daju jedinstvenu mogućnost svima koji imaju umetničkog dara da svoje kreativne radove uključe u sledeću verziju Ubuntu-a.

Učesnici mogu da prijave i pošalju muzičke fajlove, video klipove ili slike, koje će ocenjivati sudije. Pobednički radovi će biti uključeni u Ubuntu 9.04 Live CD i default instalaciju. Da bi se kvalifikovali, svi radovi moraju biti objavljeni pod uslovima Creative Commons Attribution Share-Alike licence, koja dozvoljava modifikovanje i redistribuiranje sadržaja.

 

Ova Izložba će primati prijave do 6 februara 2009 godine. Skup sudija će izabrati jedan broj najboljih radova (tako reći finaliste) a zatim će Savet Ubuntu zajednice (Ubuntu Community Council) izabrati pobednike. Pošto je na instalacionom CD prostor okgraničen i za free culture artove, prijave i radove moraju poštovati određena pravila koja možete videti na stranicama Free Culture Showcase-a i Ubuntu wiki-ju dok najavu možete pogledati na zvaničnom Creative Commons blogu.

Bloger : Punky
Kompletan tekst