Učenica ETŠ osvojila treće mesto na Republičkom takmičenju u besedništvu

Katarina Ranđelović, učenica četvrtog razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Boru, osvojila je treće mesto u kategoriji Improvizovana beseda na 22. Republičkom takmičenju u besedništvu.

U subotu 17. marta u svečanoj sali Gradske kuće u Užicu održano je 22. po redu Republičko takmičenje u besedništvu na kome je učestvovalo 28 učenika iz 14 gradova Srbije.

Grad Bor predstavljale su dve učenice četvrtog razreda Ekonomsko-trgovinske škole, Arnela Milkunić i Katarina Ranđelović, zajedno sa mentorom, nastavnicom srpskog jezika, Snežanom Antonijević.

Takmičenje je održano u tri kategorije: beseda na izabranu temu, beseda na zadatu temu i improvizovana beseda.

U prve dve kategorije učestvovao je po jedan učenik iz svakog grada (14 učenika po kategoriji), dok je u trećoj kategoriji učestvovalo svih 28 učenika.

Obe naše učenice zauzele su 10. mesto u svojim kategorijama, i to: Arnela u kategoriji Beseda na zadatu temu i Katarina u kategoriji Beseda na izabranu – slobodnu temu.

U kategoriji Improvizovana beseda Katarina Ranđelović osvojila je sjajno treće mesto i na taj način napravila jedan od najvećih uspeha Ekonomsko-trgovinske škole na ovom takmičenju. Druga naša učenica, Arnela Milkunić zauzela je 23. mesto.

Nakon sabiranja bodova u ukupnom plasmanu učenika, Katarina je zauzela 8. a Arnela 24. mesto. Sa druge strane, u ukupnom plasmanu škola Ekonomsko-trgovinska škola zauzela je 7. mesto.