Učenici ETŠ pokreću internet televiziju

Učenici borske Ekonomsko-trgovinske škole uveliko rade na projektu, prema kome bi od početka drugog polugodišta zvanično počeli sa emitovanjem programa prve srednjoškolske televizije u Boru.

ets net tv
Ilustracija by Photofunia

Celokupnu ideju o otvaranju školske televizije pokrenula je grupa učenika trećeg razreda zainteresovana da napravi internet televiziju.

Na novootvorenom Youtube kanalu postavljaće zanimljive i komične stvari iz škole, ali i praviti emisije, za koje, kako kažu, očekuju da budu veoma interesantne svim tinejdžerima.

„U toku je veliko spremanje. Snimamo poslednje klape naših emisija i očekujemo odličnu prođu kod učenika, ne samo Ekonomske, već i ostalih borskih osnovnih i srednjih škola. Imamo mnogo iznenađenja, komičnih stvari i drugih zanimljivih situacija. Sve će biti u tinejdžerskom stilu“, navodi za naš sajt Lazar Janković, urednik jedne od emisija.

U želji da otvore školsku televiziju, učenike je podržao i njihov profesor informatike Zoran Milojević, kome se ideja sa televizijom jako dopala, pa je odlučio da učenicima pruži maksimalnu stručnu i tehničku pomoć.