Učenici generacija na prijemu kod gradonačelnika Bora

Učenici generacija osnovnih i srednjih škola u Boru imali su danas svečani prijem u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Aleksanadar Milikić nagradio je 12 najboljih učenika Bora, ističući da su uspeh postigli velikim radom i upornošću, uz pomoć nastavnika i roditelja, i da je izuzetno ponosan na njih.

„Mi kao grad imamo obavezu da naše najmlađe i najbolje učenike nagradimo, pohvalimo i stimulišemo, jer budućnost grada jesu deca i omladina. Imamo osam učenika generacije osnovnih i četiri srednjih škola. Ove godine smo uvećali budžet za stimulaciju naših najmlađih sugrađana i nastavnika sa 700 hiljada na milion dinara“, rekao je gradonačelnik.

Milikić je čestitao najuspešnijim učenicima na radu i zalaganju naglasivši da su najmlađi sugrađani budućnost i ključ razvoja Bora i da zato grad izdvaja značajna finansijska sredstva za razvoj obrazovanja.

„Grad Bor izdvaja značajna sredstva u obrazovanje kao retko koja lokalna samouprava. Ove školske godine planira da sanira i zameni nameštaj u školama kako bi imali bolje uslove za rad. Takođe je obezbedila i besplatne udžbenike za decu od prvog do četvrtog razreda, a povećala je i finansijska sredstva za nagrade“, naglasio je Radiša Petković, koordinator rada osnovnih škola u Boru.

Svako ulaganje u obrazovanje motiviše učenike i prosvetne radnike na bolje rezultate. Njihov uspeh je i do sada na svim regionalnim, a posebno na republičkim takmičenjima, bio na zavidnom nivou, rečeno je još na prijemu za učenike generacije.