Učenici generacije na bilbordima u Boru

1
1957

Umesto reklama na bilbordima u Boru osvanile su fotografije 11 učenika generacije borskih osnovnih i srednjih škola.

Bilbordi se nalaze na tri lokacije – u centru grada, na šetalištu u ulici Moše Pijade i na led bilbordu na ulazu u grad.

Praksa javnog promovisanja najboljih đaka postoji godinama u gradovima širom zemlje, a ovo je prvi put da se borski maturanti nađu na bilbordima.

“Na ovaj način želimo da promovišemo mlade ljude, da oni najuspešniji budu pozitivan primer i ohrabre mlade generacije da postižu što bolje rezultate u školovanju”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Za učenike generacije je na kraju školske godine priređen prijem u Skupštini grada, a u okviru obeležavanja Dana grada (3. oktobra) najboljim đacima će tradicionalno biti uručene prigodne nagrade.

Pod geslom “Ponos grada Bora” našle su se fotografije Dušana Tričkovića (Mašinsko-elektrotehnička škola), Ivane Milićević (Gimnazija “Bora Stanković”), Strahinje Đurića (Tenička škola), Milice Pantelić (Ekonomsko-trgovinska škola), Milice Antić (OŠ “3. oktobar”), Dunje Jošić (OŠ “Dušan Radović”), Jane Mašić (OŠ “Branko Radičević”), Miljana Radovića (OŠ “Vuk Karadžić”), Ivane Grozdić (OŠ “Petar Radovanović”), Mile Marić (OŠ “Stanoje Miljković”) i Anje Šćopić (OŠ “Đura Jakšić”).

Na bilbodima je izostala učenica generacije Osnovne škole “Sveti Sava” koja nije želela da se njena fotografija javno objavi.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Život mladih u Boru – za ostanak i opstanak”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime