Učenici Osnovne škole „Dušan Radović“ nakratko postali vodiči u borskom ZOO vrtu

Zoološki vrt Bor i Osnovna škola „Dušan Radović“ obeležili su danas Međunarodni dan zaštite životinja.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Učenici Osnovne škole „Dušan Radović“ nakratko su postali vodiči u borskom ZOO vrtu u manifestaciji povodom Međunarodni dan zaštite životinja i Dečije nedelje.

Onako kako to mladost najbolje zna, borski osnovci upoznali su posetioce sa stanovnicima sve popularnijeg doma divljih životinja iz raznih krajeva sveta.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

„Izuzetno smo zadovoljni kako je protekla današnja manifestacija. Mališani koji su danas bili u ulozi vodiča su se zaista potrudili da pronađu što zanimljivije podatke kako bi bili interesantni svojim mlađim drugarima. Članovi Gradskog veća su kao predstavnici gradske uprave takođe pratili samu manifestaciju i izrazili svoje zadovoljstvo organizacijom“, istakla je Slađana Savić, portparol Zoo vrta u Boru.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Manifestaciju koju šest godina organizuju OŠ „Dušan Radović“ i Ustanova Zoološki vrt Bor podržao je i Grad Bor.

„Lokalna samouprava podržava ovakve manifestacije koje odnose na decu, a svi znamo koliko su životinje bitne u dečijem svetu. Zološki vrt kao ustanova radi pravu stvar i verujem da će ovakve manifestacije biti stalna praksa vrta“, rekao je Igor Janković, član Gradskog veća.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Zoološki vrt u Boru otvoren je 2011. godine i jedan je od četiri vrta u Srbiji. Može se pohvaliti brojnim životinjskim vrtama među kojimam su najatraktivnije one divlje – žuti i beli lavovi, tigar, zebra, kamila,…