Udobnost u visokim potpeticama

Visoke potpetice su oduvek bile odličan modni detalj. Ipak, ako niste navikli hodati u njima, mogu biti ne baš tako dobre po vaše zdravlje

Visoke potpetice su oduvek bile odličan modni detalj. Ipak, ako niste navikli hodati u njima, mogu biti ne baš tako dobre po vaše zdravlje. Kako biste stekli naviku i udobnost koračanja u njima, sledite sledeće korake.


1.
Kupujte kvalitetnu obuću. Kvalitetno izrađene cipele su udobne i dizajnirane za duže trajanje. Kvalitetne visoke potpetice su i značajno skuplje, ali su vredna investicija.

2. Kupite uloške. Bol je jedan od nus pojava nošenja visokih potpetica. Taj bol nastaje usled pritiska u onim delovima stopala koji nemaju dovoljan oslonac ili ga imaju previše. Gelasti ulošci su relativno pristupačni i dobri su za oslobađanje tog pritiska, u predelu prstiju i tabana, naročito nakon višesatnog hoda.

3. Vežbajte stajanje i hodanje u potpeticama. Jednostavno i lako, kad god nađete vremena za to, prošetajte malo po stanu ili kući, u njima. Povremeno prebacujte oslonac sa jedne noge na drugu, sedite i ustajte u njima; za čas ćete steći rutinu.

Kad sve to savladate, jedino što vam preostaje je potraga za onim Pravim.

Izvor : OrganVlasti.com