Udovičić u Boru: Budite ponosni na svoje mlade ljude!

1
122

Ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić naglasio je u Boru da bi ovaj grad trebalo da bude ponosan na svoje mlade ljude koji se zalažu da omladina u Boru ima bolju budućnost.

Nakon više od 30 godina Bor će konačno dobiti Dom omladine. Na adaptaciji samog prostora radiće se u narednom periodu, za spoljašnost i unutrašnjost biće zadužena opština Bor, dok će sam prostor, savremenom tehnologijom, opremiti Ministarstvo za omladinu i sport.

“Ponosan sam na sve mlade ljude u ovom gradu. Prošle godine smo krenuli sa inicijativom “Mladi u centru” i evo, godinu dana kasnije, ovde slavimo budući Dom omladine. Zahvalio bih se opštini Bor koja je stala iza same ideje, koja podržava mlade i našu inicijativu da Bor nakon više od tri decenije dobije svoj Dom omladine, a u narednom periodu potrudićemo se da realizujemo sve ono što smo zajedno planirali”, rekao je Srećko Zdravković, ispred inicijative “Mladi u centru”.

Ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić kazao je da Bor može biti ponosan na svoje mlade ljude i da će se kroz jačanje omladinske infrastrukture pokazati da Bor mora i treba da bude jedan od glavnih omladinskih centara u Srbiji.

“Danas, ovde, možete videti jednu ruinu, ruglo koje nije nimalo reprezentativno ni za koga, ponajmanje za mlade. Ali za mesec dana okupićemo se na ovom istom mestu i videti prostor koji će biti dika i ponos Bora, ali i svih mladih Srbije. Briga o mladima je briga o našoj budućnosti, a Bor može da bude ponosan na svoje mlade ljude koji su u kratkom vremenskom periodu uspeli da promene mnoge stvari u omladinskoj politici. Zato istrajte u svojim snovima! Ako budete dovoljno verovali, možete kao naša najbolja strelkinja Bobana Veličković, biti najbolji u onome što radite. Vi jeste budućnost i hvala vam na tome! “, izjavio je ministar Udovičić.

Udovičić je naglasio i da u narednom periodu treba raditi na jačanju sportskog turizma u Boru, kao i na unapređenju prostora za mlade, koji će im omogućiti da kvalitetnije provode svoje vreme.

Mladima, ali i ostalim prisutnim građanima obratio se i predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić.

“Lepo je videti vas u ovolikom broju. Opština Bor zaslužuje da ima ovako jake, hrabre, smele i mlade ljude koji su svojom energijom uspeli da promene ono što decenijama nije urađeno. Naša je obaveza da, ne samo danas, već i u narednom periodu omladinski aktivizam podignemo na najviši nivo, a to je da se mladi pitaju i da mladi sami daju zaključak na ono što se dešava oko njih. Nakon ovoga, nastavite da zahtevate od nas, a mi ćemo zajedno sa vama da iznesemo to i pokažemo da je Bor grad mladih, energičnih, uspešnih i pametnih ljudi. Vi ste ti koji pokrećete ovu zemlju, ovaj grad, sve nas”, rekao je Milikić.

Milikić je dodao i da je opština odvojila 45 miliona dinara za sufinansiranje gradskih sportskih klubova i 131 milion dinara za rad borskog Sportskog centra, što je osam odsto budžeta opštine Bor, a to je iznad evropskog proseka.

Nakon obraćanja, prisutni su mogli da uživaju u nastupu DJ Šoneta, dok su Željko Vasić i Đorđe David svoje nastupe najavili za svečano otvaranje Doma omladine.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here