Udruženje „Bebironče“ i kompanija „Rakita“ uručili donaciju porodilištu i dečijem odeljenju borske bolnice

Predstavnici udruženja roditelja „Bebironče“ i kompanije „Rakita exploration“ posetili su juče borsko porodilište i dečije odeljenje Opšte bolnice u Boru i na taj način obeležili završetak akcije u kojoj je donacijom od 203 000 dinara uređen prostor za posete u porodilištu i ulepšana prostorija za igru dece na dečijem odeljenju borske bolnice.

bebironce-donacija

Ovu akciju je pre nekoliko meseci pokrenulo udruženje roditelja „Bebironče“ krečenjem porodilišta i ukrašavanjem zidova lepim posterima. Ideja da se uredi prostorija za posete porodiljama i tek rođenim bebama, kao i ulepšavanje prostorije za igru dece na dečijem odeljenju, nije mogla biti tada ostvarena zbog nedostatka finansijskih sredstava.

U ovu plemenitu akciju se pre mesec dana uključila i kompanija „Rakita exploration“, koja je donacijom od 203 000 dinara omogućila da se ideja realizuje. Zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji na dečijem odeljenju su zamenjeni dušeci, oslikan je zid u prostoriji za igru, nabavljena nova trpezarijska garnitura za mališane, kao i namestaj za igraonicu, dok je prijemni deo porodilišta upotpunjen novom garniturom za posetioce i foteljom za porodilje.

„Upoznati smo sa situacijom na dečijem odeljenju borske bolnice i u dogovoru sa rukovodstvom bolnice i načelnikom dečijeg odeljenja pomogli smo ovu akciju. Sigurni smo u to da će ova akcija da pomogne u borbi protiv bele kuge“, rekao je  Dejan Bučanović, zamenik direktora kompanije „Rakita exploration“.

„Svaka donacija znači puno. Ovo je značajno, jer će biti konfornije za decu i majke porodilje, a deca će imati bolje uslove u prostoriji za igru i brže će im prolaziti bolnički dani“, istakla je dr Milica Nenčić, načelnik dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Boru.

Doktor Igor Maljković, direktor Opšte bolnice u Boru, istakao je veliko zadovoljstvo zbog ove donacije i akcije i izrazio uverenje da će to omogućiti da malim pacijentima boravak u bonici ne bude trauma, već da bolnički prostor pamte kao jedno šareno odeljenje.

„Ovo je jako lep povod da se vidimo ovde, u trenutku kada omogućujemo deci neki lepši i lakši boravak u bolnici. Da mogu ovde da se poigraju, da majke budu sa njima, da na neki način, koliko god je to moguće, uživaju u ovom boravku ovde. Da zaborave zbog čega su ovde, da se poigraju i pogledaju crtani film i da im sve to ne predstavlja traumu“, kazao je doktor Maljković.

Udruženje roditelja „Bebironče“ se, iako jedno od najmlađih u Boru, brzo nametnulo kao jedno od najaktivnijih udruženja u humanitarnim akcijama. Imaju veoma dobru saradnju sa uspešnim borskim firmama i preduzećima i ovo je samo jedna u nizu aktivnosti po kojima su postali prepoznatljivi.

„Nadamo se da će ovaj naš doprinos bar malo olakšati mališanima i njihovim mamama boravak u bolnici i od srca se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ove akcije“, istakli su u udruženju „Bebironče“.