Udruženje „Glasno za omladinu“ doniralo garderobu Crvenom krstu

Članovi udruženja “Glasno za omladinu” iz Bora posetili su juče borski Crveni krst i tom prilikom donirali zimsku garderobu onima kojima je preko potrebna, te time pokazali da je biti čovek i pomoći i dalje vrlina koja se može naći među mlađim sugrađanima.

Aktivisti omladinske organizacije „Glasno za omladinu“ odneli su juče zimske stvari Crvenom krstu u Boru i na taj način pomogli onima kojima bi topla zimska garderoba itekako značila. Takođe, ovim gestom mladi Borani pokazali su da je humanost i dalje na ceni, čime su dali primer ostalima da i oni pomognu.

Tokom posete, članovi udruženja razgovarali su sa Atanasom Stojčićem o problemima samog Crvenog krsta i načinima kako se u budućnosti može poboljšati rad ove institucije u gradu bakra.

Kako saznajemo, u narednom periodu nadležni iz Crvenog krsta planiraju da grupu od petnaestak volontera pošalju na obuku i osposobe za rad u svim oblastima nadležnosti ove institucije: od upravljanja i koordinacije kriznim štabom, pružanja prve pomći, rada u brigadi spasioca na terenu, držanja obuka i slično.

Autor: Sandra Blagojević