Udruženje „Glasno za omladinu“ obeležilo Međunarodni dan studenata i srednjoškolaca

Povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca, UG „Glasno za omladinu“ u saradnji sa Caffe & Cocktail bar „Hollywood“ u subotu 17. novembra organizovalo je besplatno druženje u Game Pub-u.

Foto Bor030 arhiva

Veliki broj borskih omladinaca uživao je u tročasovnom druženju i nadmetanju u pikadu, stonom fudbalu, bilijaru i ostalim igrama koje Game Pub nudi.

Sedamanesti oktobar je u svetu poznat kao dan kada su nemačke okupacione vlasti streljale 9 studenata i profesora zbog organizovanja velikih antifašističkih protesta u Pragu 1939. godine. Prilikom gušenja protesta studenata, zatvorene su sve ustanove visokog obrazovanja u Češkoj i preko 1200 studenata poslato je u koncentracione logore.

Uvažavajući specifičnu težinu i važnost ovog datuma, kao i evropske vrednosti koje se ogledaju u jednakosti, ravnopravnosti, toleranicji, paralmentarizmu i demokratiji, UG „Glasno za omladinu“ je i ovim putem apelovalo na omladinu Bora da se u što većem broju aktivno uključi u kreiranju pozitivnijeg okruženja za mlade kroz različite inicijative, samoorganizovanje, volonitranje, sprovođenje projekata.