UG „Crni Vrh 45“ nastavio akciju čišćena Borskog jezera

Članovi Udruženja „Crni Vrh 45“ pomognuti aktivistima Društva mladih istraživača i Islamske zajednice Bora, u subotu 13. aprila nastavili su akciju čišćenja Borskog jezera započetu pre nedelju dana.

Foto: "Crni Vrh 45"
Foto: „Crni Vrh 45“

Ekolozi su detaljno očistili pešačke staze od parkinga hotela „Jezero“ do auto kampa, glavnu plažu, kao i smeće koje se nalazilo na samom priobalju.

Prema informacija iz Udruženja „Crni vrh 45“, sakupljeno je 60 džakova raznog otpada od čega je 20-tak sa PET ambalažom koja će biti reciklirana u JKP „3.oktobar“.

Akcija čičćenja je deo projekta „Očistimo Borsko jezero – turistički centar i glavno izletište građana Bora“ koji finansira Opština Bor.

Osnovni cilj projekta je da se pred predstojeću turističku sezonu očiste od otpada i urede najugroženiji delovi glavnog turističkog i izletničkog centra borske opštine – Borskog jezera, pre svega uređenje plaža postojeće kružne asfaltne staze oko dela jezera.

Sekundarni ciljevi prijekta je da se održi tradicija učešća opštine Bor i ekoloških NVO u radnim akcijama kao i da se postigme svest članova organizacija i svih korisnika Borskog jezera o značaju očuvanja životne sredine, saopštili su iz Udruženja „Crni Vrh 45“.

Završetak akcije i samog projekta planiran je za sledeću subotu, 20. aprila.