Uhapšen bivši direktor RBB-a Nebojša Radošević

Zbog sumnje da su tokom eksproprijacije zemljišta oštetili Rudnike bakra Bor (RBB) za 14 miliona dinara, privedeno je nekoliko lica među kojima i bivši direktor ovog preduzeća Nebojša Radošević.

nebojsa-radosevic

Prema pisanju dnevnog lista Blic, u akciji Uprave kriminalističke policije sa Radoševićem su uhapšeni i Milomir Veljković, sudski veštak građevinske struke i Nebojša Bućan, zamenik direktora za razvoj i investicije RBB-a.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćene i Dragoslava Ratarević, rukovodilac Službe za otkup i štete u RTB Bor i Vesna Dragašinović Kočovski, stručni saradnik Odeljenja za imovinsko pravne poslove Opštinske uprave Bor.

Osumnjičeni Veljković se sumnjiči da je, kao sudski veštak tokom 2010 i 2011. godine, vršeći procene nepokretnosti za potrebe ekspropijacije u zoni RTB Bor, uvećavao tržišne vrednosti nepokretnosti.

Na osnovu uvećanih cena, Dragoslava Ratarević je sačinjavala ponude naknade za eksporpisanu nepokretnost, iako je znala da su cene nekoliko puta veće od tržišnih.

Nebojša Radošević je kao generalni direktor potpisivao, a zatim uvećavao ponude Opštinskoj upravi.

Vesna Dragašinović Kočovski je, kao službenik Opštinske uprave vodila usmene razgovore i zaključivala sporazume o naknadi za ekspropisane nepokretnosti, kojima je prihvatala da RBB isplete neknade po višestrukim cenama.

Na ovaj način, u do sada pet proverenih postupaka, utvrđeno je da je RBB oštećen za 14.163.621 dinara, a rad policije na slučaju se nastavlja.

(Blic / Bor030)