Uhapšen lopov koji je gurnuo stražara u kop

Borska policija uhapsila je Bojana A. (33) iz Bora i odredila mu pritvor od mesec dana, jer je u jamu borskog rudnika gurnuo stražara Gorana Pavlovića (30), koji je tom prilikom povređen.

hapsenje-pokrivanje

Pavlović je, kako je danas rečeno u policiji, sa još nekoliko stražara iz preduzeća “Zaštita”, pokušao da spreči grupu lopova da ukradu otpadni metal iz pogona Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor ali ga je tom prilikom Bojan A. gurnuo u jamu rudnika.

“Pavlović se skotrljao niz kosinu jame i zaustavio stotinak metara niže, odakle su ga izvukle njegove kolege”, rečeno je u policiji.

Prilikom lekarskog pregleda, ustanovljeno je da je Pavlović zadobio povrede vrata.

Krađa otpadnog metala u Boru je toliko uzela maha da se lopovi ne libe da i tokom dana uđu u pogone RTB-a.

U gradu su pokradeni brojni poklopci sa šahti, kradu se kompletni trafoi “Elektroditribucije”, oprema mobilnih operatera, a često bivaju presečeni i telefonski kablovi.

Iako policija zna ko krade bakar i ko otkupljuje tu robu, lopovi često prolaze nekažnjeno ili s minimalnom kaznom, jer je reč o krađi robe “male vrednosti”.

Do sada je više Borana zadobilo teške povrede prilikom pada u otvorene i neobezbeđene šahte sa kojih nedostaju poklopci.

(Beta)