Uhapšen lopov koji je gurnuo stražara u kop

4
41

Borska policija uhapsila je Bojana A. (33) iz Bora i odredila mu pritvor od mesec dana, jer je u jamu borskog rudnika gurnuo stražara Gorana Pavlovića (30), koji je tom prilikom povređen.

hapsenje-pokrivanje

Pavlović je, kako je danas rečeno u policiji, sa još nekoliko stražara iz preduzeća “Zaštita”, pokušao da spreči grupu lopova da ukradu otpadni metal iz pogona Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor ali ga je tom prilikom Bojan A. gurnuo u jamu rudnika.

“Pavlović se skotrljao niz kosinu jame i zaustavio stotinak metara niže, odakle su ga izvukle njegove kolege”, rečeno je u policiji.

Prilikom lekarskog pregleda, ustanovljeno je da je Pavlović zadobio povrede vrata.

Krađa otpadnog metala u Boru je toliko uzela maha da se lopovi ne libe da i tokom dana uđu u pogone RTB-a.

U gradu su pokradeni brojni poklopci sa šahti, kradu se kompletni trafoi “Elektroditribucije”, oprema mobilnih operatera, a često bivaju presečeni i telefonski kablovi.

Iako policija zna ko krade bakar i ko otkupljuje tu robu, lopovi često prolaze nekažnjeno ili s minimalnom kaznom, jer je reč o krađi robe “male vrednosti”.

Do sada je više Borana zadobilo teške povrede prilikom pada u otvorene i neobezbeđene šahte sa kojih nedostaju poklopci.

(Beta)4 KOMENTARA

  1. I to je kao opravdanje??
    ..ok, razumem ja to – do određene sume ide privatna tužba.. a iznad toga Krivična prijava!.. Ali.. :
    Ako već ne mogu da jure lopove – šta je sa vlasnicima i radnicima Otpada!??, koji bez problema i bez pitanja otkupljuju: statue, oluke, poklopce šahti, kablove..!?!.. Bree – pa vidi se šta je u pitanju!!?, i vidi se da je ukradeno!! A da oni ne otkupljuju – ne bi imalo svrhe da ovi drugi nastavljaju da kradu..!! Čak, po meni – veća je odgovornost Otpada!, oni ih maltene i ohrabruju da i dalje kradu!, jer dobiju mnogo bakra za sitbe pare!!.. a sa Policijom ne sarađuju, prave se ludi..!..

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime