Uhapšen muškarac koji se tereti da je oštetio RTB Bor

1
85

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su i, po nalogu nadležnog tužilaštva, odredili zadržavanje do 48 sati Č. B. (1959) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela falsifikovanje službene isprave i prevara u pokušaju.

Osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice jedne firme iz Požarevca, sa kojom je RTB Bor poslovao, u dogovoru sa dva vozača kamiona pokušao da prevari RTB Bor.

Sumnja se da su oni u kamionu za koji su imali otpremnicu na 20 tona bakra, u krug RTB Bor unosili oko 18 tona bakra i oko dve tone vode i odlazili na merenje težine. Oni se terete da su nakon istovara i predaje bakra, ispuštali vodu iz dograđenog rezervoara na kamionu i pre nego što će kamion napustiti krug RTB Bor ponovno odlazili na merenje, kako bi se utvrdilo da je iz kamiona istovareno 20 tona bakra.

Č. B. se takođe sumnjiči da je u službenu ispravu uneo neistini podatak o količini bakra i takav dokument overio pečatom i svojim potpisom.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju.

(PU Bor)1 KOMENTAR

  1. KAKAV “FILM” – UKRAĐOMETRAŽNI

    RTB Bor se transformiše za pogodno tlo za krađu milionske vrednosti. Kako je Spaskovski ugasio firmu za obezbeđenje imovine RTB Bor i doveo firmu Inex plus, vlasništvo svojih pajtaša, sitne krađe se i ne pominju, samo velike krađe za Badnje veće su pokradeni delovi iz magacina u masi od 1,4 tona bakra. Ne zna se koje lopov i koji su njegovi asistenti iz RTB Bor. Krajem januara je otkrivena prodaja mutne vode za stari baker. Sve ovo mi liči na bacanje magle i mutnu vodu javnosti i Vučiću, da bi se odvukla pažnja od njegovih dogodovština i nedođija vrednih iznad pola milijarde evra. To je “film” gde se akteri ne znaju, a u režiji Spaskovskog. Treba kritički ispitati imovinsko stanje “režisera” i njegove krimogene radnje, a ne otpustati radnike.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime