Uhapšen osumnjičeni za krađu iz RTB-a i posedovanje ilegalne topionice

5
104

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su D.G. (1967) osumnjičenog da je iz RTB „Bora“ ukrao veću količinu metalnih profila, ploča i limenih tabli.

Foto ilustracija / PixaBay.com

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, i on će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Takođe, postoje indicije da je D.G. vlasnik ilegalne topionice u jednom selu u okolini Bora, u kojoj je policija 9. avgusta ove godine prilikom pretresa pronašla četiri metalna kazana, metalno bure, tri plinske boce, pet plastičnih buradi i veću količinu plastičnih burića, kao i pušku i samostrel.

Policija preduzima sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti ovog slučaja.

(PU Bor)

5 KOMENTARA

  1. AH TO BORSKO ZLATO!

    Vlasnika nelegalne “zlatare” D. G. korisnije je da se angažuje na proizvodnji zlata i bakra u RTB Bor, jer i onako kubure sa proizvodnjom, tehnološkim iskorišćenjem metala, umesto što je uhapšen. Svaka čast što je usavršio proizvodnju zlata na onako niskom stepenu metalurgije zlata, a dobijao čisto zlato. U vezi ovog slučaja trebalo bi da kaže koju reč u MUP-u i čelnik RTB Bor. Onoliko (ne?)namenska potrošnja velika para za gradnju linije topljenja, a ne nove topionice i nakon višedecenijskog teškog i zanešenog rada trebalo bi omogućiti čelniku RTB Bor da malo i odleži.

  2. Vlasnika nelegalne “zlatare” D. G. korisnije je da se angažuje na proizvodnji zlata i bakra u RTB Bor, jer i onako kubure sa proizvodnjom, tehnološkim iskorišćenjem metala, umesto što je uhapšen. Svaka čast što je usavršio proizvodnju zlata na onako niskom stepenu metalurgije zlata, a dobijao čisto zlato. U vezi ovog slučaja trebalo bi da kaže koju reč u MUP-u i čelnik RTB Bor. Onoliko (ne?)namenska potrošnja velika para za gradnju linije topljenja, a ne nove topionice i nakon višedecenijskog teškog i zanešenog rada trebalo bi omogućiti čelniku RTB Bor da malo i odleži.

  3. AH TO BORSKO ZLATO!

    Blago(je) si Boru, osim izgrađene linije za topljenje u topionici, po rečima Sose tzv. Njegove “nove topionice”, a nije, u okolini Bora, policija je pronašla, ilegalnu “novu topionicu zlata”. Verovatno vlasnik čuo o abnormalno bogatim stenama zlatom i Sosinih rudnika zlata (Kriveljski kamen – gde nema zlata ni u tragovima jer je krečnjačka supstanca, Čoka Marin, Krivelj, Borska reka i mnogo drugih) odlučio je da podigne perspektivnu topionicu zlata. Čudi me zašto se ne zove zlatara, po svemu sudeći Sosi veše leži pojam topionice. Za uhodavanje topionice zlata izgleda sirovina potiče iz basenske Zlatare. Funkcionisanje ilegalne zlatare u okolini Bora, kako kažu, radila je više od godinu dana opremljena kotlovima i ostalom opremom. Da je ilegalna može se reći, ali tu mora da su znali meštani, tu su dolazili operateri, kiselina mirisala i vatra mora da se primetila. To, da je neko uništio tragove prosipajući jedan kubik kiseline, a policija čuvala lokaciju, malo je neverovatno. Bez iole nekog saznanja čelnika RTB Bor da se iznosi sirovina i kiselina iz RTB Bor nije moguće da se radi. Sumnjivo je gašenje borske firme za obezbeđenje RTB Bor “Zaštita doo” i dovođenje firme iz Beograda za obezbeđenje od strane čelnika RTB Bor, koji se pokazao neuhvatljivim, a pravi čuda neviđena. Ima podršku sa svih strana (ne on već nelegalno stećene pare) od strane mecena, tajkuna i vodećih političara i njihovih slugana jer, zlato buši i tamo gde burgija neće, a “borani više vole pse lutalice nego njega (Sose)”. Onakvo stručno obezbeđivanje mesta najnovije “zlatare” od strane policije, koje niko nije znao, niti čuo nešto o njoj je priča za najmanju decu? Vlasnika nelegalne “zlatare” D. G. korisnije je da se angažuje na proizvodnji zlata i bakra u RTB Bor, jer i onako kubure sa proizvodnjom, tehnološkim iskorišćenjem metala, umesto što je uhapšen. Svaka čast što je usavršio proizvodnju zlata na onako niskom stepenu metalurgije zlata, a dobijao čisto zlato. U vezi ovog slučaja trebalo bi da kaže koju reč u MUP-u i čelnik RTB Bor. Onoliko (ne?)namenska potrošnja velika para za gradnju linije topljenja, a ne nove topionice i nakon višedecenijskog teškog i zanešenog rada trebalo bi omogućiti čelniku RTB Bor da malo i odleži.

  4. Ko je ovde lud, a ko zbunjen? Gde su dobavljači, a gde su preprodavci? Pitanja ima mnogo , a uhapšen topioničar? Ili su svi oni nama poznati privatnici-nedodorljivi, a jedno jagnje je žrtvovano.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here