Uhapšen sa 740 grama marihuane

Policija je u Zaječaru zaplenila 740 grama marihuane i uhapsila svog sugrađanina D.A. (42).

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su D.A. kod koga su prilikom pretresa njegovog stana i prostorija koje koristi pronašli i zaplenili 740 grama marihuane.

On će, navode u Policijskoj upravi u Zaječaru, uz krivičnu prijavu koja ga tereti da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, biti  priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su na teritoriji Srbije 45 osoba koje terete za neovlašćenu proizvodnju i prodaju narkotika, kao i na nelegalno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U tim akcijama je zaplenjeno 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.

Oduzeto je i 2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta, 241 komad manevarske municije, ali i četiri automatske  puške, 26 pištolja  i 3.259 komada municije različitog kalibra.