Uhapšen vlasnik agencije “Forinex”, više stotina Borana oštećeno

2
77

Kako nezvanično saznajemo, vlasnik turističke agencije i menjačnice “Forinex” iz Bora, Boban Đ. (1962), priveden je danas zbog sumnje da ja proneverio novac građana Bora koji su uplatili letovanje preko ove agencije.

Ništa od letovanja preko "Forinexa" ove godine...
Ništa od letovanja preko “Forinexa” ove godine…

Prema pisanju borskih medija, Boban Đ. se sam prijavio policiji, a na vratima agencije u “Novoj tržnici” istakao je natpis “Ja sam uhapšen”.

“Zbog hapšenja vlasnika i direktora agencije nećemo raditi do daljnjeg. Mole se svi putnici da provere status svog aranžamana u sekciji “partneri” piše na naslovnoj strani sajta agencije “Forinex“.

Iz borske Policije su izdali Saopšetenje povodom ovog slučaja:

Sumnja se da je Boban Đ. iskoristio svoj položaj i prekoračio granice svog ovlašćenja na taj način što je u periodu od decembra 2012.godine do 17. juna 2013.godine od više građana primio uplate za turističke anražmane koje prodaje kao subagent za račun više firmi organizatora turističkih anražmana, u ukupnom iznosu preko 2.500.000,00 dinara, koje nije uplatio organizatorima putovanja.

“Forinex” je već duži niz godina radio subagenturu za najpoznatije domaće agencije i što je ulivalo poverenje velikom broju klijenata.

Pretpostvalja se da će oko 200 Borana koji su letovanje uplatili preko “Forinexa” ove godine ostati bez svojih para, ali i bez letovanja.

2 KOMENTARA

  1. Svi klijenti Forinex-a, koji su uplatili leovanje ciji je organizator putovanja “Al turs putovanja” iz Aleksinca, najnormalnije ce letovati ukoliko dokazu da su uplatili svoj odmor u celosti.
    Oni koji nisu uplatili celokupni iznos, mogu kontaktirati agenciju, dogovoriti dalju dinamiku plaćanja i letovati prema već dogovorenim rezervacijama.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here