Uhapšena još jedna osoba zbog širenja koronavirusa u domu za stare

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu uhapsili su B. D. (1959) iz Negotina, odgovorno lice doma za stare u ovom gradu, zbog postojanja osnova sumnje da je podstrekavala na izvršenje krivičnog dela teška dela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

Ona se sumnjiči da je tokom vanrednog stanja podstrekla B. P. (1989), takođe odgovorno lice ovog doma, da ne prijavi nadležnima da neki od korisnika imaju simptome Kovida-19, što je dovelo do širenja ove zarazne bolesti i smrti pet osoba.

Inače, policija je u maju uhapsila B. P. zbog sumnje da nije preduzela odgovarajuće mere za sprečavanje širenja Kovida-19.

B. D. se, takođe, sumnjiči da je podatke o korisnicima doma koji su tu boravili 2018. i 2019. godine unela u službenu evidenciju tek tokom aprila 2020. godine, pa se tereti i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.